h1

Οικονομική Ιστορία της προ-Αμεσοδημοκρατικής Εποχής των Μονοπωλίων του 21ου Αιώνα

October 6, 07

(μεταδόθηκε αντίστροφα στο χρόνο, από την 6η Οκτωβρίου 2107)

Από το “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΧΡΟΝΟΤΑΞΕΙΔΙΩΤΗ”

Τις προάλλες, διάβαζα οπτικοακουστικά αρχεία της Οικονομικής Ιστορίας του 20ού και του πρώϊμου 21ου αιώνα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράματα: Κάποτε -λοιπόν- όλος ο πλανήτης μας είχε γίνει έρμαιο μεγάλων οικονομικών μονοπωλίων και ολιγοπωλίων, τα περισσότερα εκ των οποίων θησαύριζαν (λέει) μέσα από τη στυγνή εκμετάλλευση εργατών-σκλάβων σε απόμακρες και υποβαθμισμένες περιοχές του πλανήτη, ενώ άλλα εκμεταλλευόντουσαν τις δικές τους πατέντες, που ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορούσε πια να επαναλάβει ή να ανταγωνιστεί!

Πω-πω, ΤΙ μπέρδεμα! Η βλακώδης “φιλελεύθερη πεποίθηση” -τότε- ότι το κράτος μπορούσε -δήθεν- να “παρέμβει” υπέρ του “υγιούς ανταγωνισμού” με έκανε να γελάσω πολύ! Π.χ. ΧΕΣΤΗΚΕ η Microsoft, με τις ‘αντιμονοπωλιακές δίκες” όπου την έσυραν, τότε. ΜΟΝΟ όταν επικράτησε το αναβαθμισμένο Linux, με νέο πυρήνα γραμμένο σε Λογική Πολλαπλών Μορφών, έπαψε η “Μικρομαλακή Εταιρεία” να το παίζει Μοναδική και Μονοπώλιο! 🙂

ΤΙ ηλίθιοι που ήταν οι πρόγονοί μας, του πρώΪμου 210υ αιώνα! Αντί να κάνουν καμιά… βαρβάτη μαζική απεργία, στην καρδιά του “προηγμένου” (my ass) κόσμου τους, π.χ. μια μαζική απεργία που θα παρέλυε ΟΛΟΥΣ τους υπολογιστές σε ΟΛΕΣ τις πυραμιδοειδείς εταιρείες και θα τις έκανε να υποχωρήσουν, αποδεχόμενες τα στοιχειώδη αιτήματα των εργαζόμενων, εκείνοι οι υπερ-μαλάκες κάθονταν και σκέφτονταν… ποια καινούργια πανάκριβη συσκευή τηλεόρασης ή ποιό αυτοκίνητο (με δόσεις) θα αγόραζαν με το μισθουλάκο τους!

Αααχ, ΤΙ ωραία! Ευτυχώς που συνέβη η… ευεργετική (τελικά) φοβερή κρίση του Peakoil, μετά το 2013 περίπου, που… γονάτισε εντελώς όλη την πετρελαιοκίνητη ψωρο-οικονομία εκείνης της εποχής, εξαναγκάζοντας εκατομμύρια απελπισμένων πολιτών να… επιστρέψουν στην εξοχή και να ιδρύσουν τις δικές τους αυτόνομες και αυτάρκεις οικονομικές κοινότητες!

Είναι αυτό που λέγανε κι οι αρχαίοι, “Ουδέν κακόν αμιγές καλού”. Αν οι πρόγονοί μας δεν κινδύνευαν σοβαρά να… πεθάνουν από την πείνα, κι αν δεν χρεοκοπούσαν οι μεγαλύτερες Πυραμιδοειδείς Εταιρείες, ΔΕΝ θα επικρατούσε σιγά-σιγά η πολυπόθητη αποκέντρωση και Οριζοντιοποίηση των αρτηριοσκληρωτικών παραγωγικών ιεραρχιών.

Κι αν ΔΕΝ μάθαιναν οι άνθρωποι, σιγά-σιγά, να ΣΥΝ-αποφασίζουν για τις τύχες τους, μέσω διαλόγων στο διαδίκτυο, θα εξακολουθούσαμε και σήμερα να είμαστε πρόβατα, έρμαια του κάθε τσοπάνη, διευθυντή ή πολιτικού.

ΕΥΤΥΧΩΣ που κάποτε στέρεψε το πετρέλαιο, και βάλαν οι πανηλίθιοι εκείνοι πρόγονοί μας (του 2007) μυαλό…

Advertisements

16 comments

 1. Είσαι αλήτης και χαιρέκακος! Δεν ντρέπεσαι να χαίρεσαι κιόλας, με τις συμφορές που έγιναν και πέθαναν τόσοι άνθρωποι, περισσότεροι από όσους τελικά επέζησαν!

  Αλλά, τέτοιοι είστε εσείς οι αμεσοδημοκράτες. Σαν τα κοράκια πάνω από το πτώμα, αρπάξατε την ευκαιρία, την μαύρη εκείνη εποχή που κλείναν τα βενζινάδικα, το ένα μετά το άλλο! Οππορτουνιστές, νάρκισσοι, φαφλατάδες!

  Μας πουλάτε άμεση δημοκρατία και μας πίνετε το αίμα!

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ


 2. εντάξει φίλε, μη συγχίζεσαι κιόλας.

  ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ οι πρόγονοί μου;

  Αν κρίνω από το IP Address, εσύ είσαι πολύ πιο παλιός.
  Είσαι βιολογικά περίπου 45 χρονών αλλά χρονολογικά πάνω από 100. Φαίνεται και από το e-mail σου.

  Οπότε, φίλε, να είσαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ που πήρες ΕΓΚΑΙΡΩΣ τα χάπια σου, γύρω στο 2045, όταν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ο αγανακτισμένος λαός έσπασε τις πόρτες των αποθηκών του αναβαθμισμένου Φαρμάκου CGK733
  http://del.icio.us/omadeon/CGK733
  για τεχνητή Παράταση Ζωής:
  http://del.icio.us/omadeon/life_extension

  Οπότε, γύρνα στην τρύπα σου και ΠΑΡΕ ΤΑ ΧΑΠΙΑ σου.

  Εγώ θα σε ανέχομαι πάντα, γιατί είμαι σε θετικό μήκος κύματος!


 3. Ελπίζω να μην έρθει κάνας ταξιδιότης χρόνου και τινάξει τα μυαλά των δημιουργών της “Λογικής Πολλαπλών Μορφών”.

  (Βλέπω οικονομία στα χρώματα! Αν αποφεύγεις και να βάζεις bold&italics μαζί, θα ανέβει η ποιότητα ακόμα περισσότερο)


 4. Ειλικρινά, δε νομίζω ότι ο άνθρωπος του 2107 θα είναι σε θέση να σκέφτεται όπως ο σημερινός.

  Γιατί το 2107, οι πάμφτωχες ΗΠΑ θα έχουν πρόεδρο το George Bush V ή κάποιον πρώην αθλητή του κατς και η Ελλάδα πιθανότατα τη δισέγγονη της Ντόρας ή την τρισέγγονη του ΓΑΠ.


 5. Αμα θα είναι το 2013 να σταματησει το πετρελαιο, και μετά την κρίση να έχουμε δημοκρατία που ψηφίζει όλος ο λαός για όλα μεσω Ιντερνετ, αρχίζω να προετοιμάζομαι από τώρα –

  1) Θα βάλω στο σπίτι μου σύστημα θέρμανσης με τη μέθοδο της γεωθερμίας ( ενεργεια μέσα απ τη γή)

  2)θα έχω τουλάχιστον δύο τηλ. γραμμές και δύο υπολογιστές, ούτως ώστε , όταν θα συννενοούμαστε μεσω Διαδικτύου, όλοι οι πολίτες για να πάρουμε αποφάσεις, εγώ να έχω -τουλάχιστον- δύο ψήφους!


 6. @dotritus,

  Πολύ σωστή επιλογή. Αυτό το blog έχει (μεταξύ άλλων) και το στόχο να παρακινήσει συνανθρώπους (του 2007) να κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ τέτοιου είδους σωστές επιλογές. Μόνο που για απόλυτη ασφάλεια επικοινωνίας, το δορυφορικό (και αμφίδρομο) διαδίκτυο είναι το μόνο απολύτως αξιόπιστο.

  Για τις καλλιέργειες, συνιστάται ιδιαιτέρως η μέθοδος “permaculture”:
  http://del.icio.us/omadeon/permaculture


 7. Ευτυχώς που στέρεψε το πετρέλαιο και μπήκαν αυτές οι νεόπλουτες καραβλαχάρες οι Νορβηγοί στη θέση τους!

  Το 50% του νορβηγικού πληθυσμού μετανάστευσε στην Ισλανδία για να εκμεταλευθεί την γεωθερμική ενέργεια.

  Οι Σουηδοί παράτησαν τα πυρηνικά εργοστάσια που έδιναν το 50% της ηλ. ενέργειας και το γύρισαν στο 100% υδροηλεκτρική.

  Η Βόλβο και η Σάαμπ το έριξαν στα ποδήλατα και τα ηλεκτροκίνητα αυτοκινητάκια για γκολφ.

  Στην Ελλάδα το γύρισαν στα λιγνιτοκινούμενα γκαζοζέν της ΕΛΒΟ.


 8. Πολιτική εκπομπή στο κανάλι της ΠεριΠλανητικής Διαστημόρασης

  Κυρίες και κύριοι εχουμε την τιμή να σας ανακοινώσουμε μια μεγάλη αποκλειστικότητα του καναλιού μας. Εχουμε την τιμή να φιλοξενούμε την πρώτη συνέντευξη με μια Τεχνητή Κλωνοημοσύνη.
  Οι Τεχνητές Κλωνοημοσύνες είναι Τεχνητές Νοημοσύνες οι οποίες έχουν επεξεργαστεί διανοιες ανθρώπων που μπορεί να μην βρίσκονται πια στην ζωή αλλα μεσα απο ειδικά λογιστικά και με την εισοδο των γραπτών και αλλων δεδομένων (οπτικών και ακουστικών ντοκουμέντων) μπορούν να δημιουργήσουν Τεχνητές Νοημοσύνες ώς συνεχειες πνευμάτων.Με αυτές τις Κλωνοημοσύνες μπορούμε να επικοινωνήσουμε, να τις ρωτήσουμε και να μας απαντήσουν με αρκετή πιστότητα (όσο μπορούμε να είμαστε σίγουροι γι’αυτο βέβαια)
  Δυστυχώς για τις περισσότερες προσωπικότητες πρίν την εποχή του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του διαδικτύου, τα δεδομένα είναι ελλειπή αρα υπάρχει μεγάλο περιθώρειο λάθους για τις Τεχνητές Κλωνοημοσύνες πχ του Νευτωνα η του Γαλλιλαίου.
  Σήμερα η πρώτη συνεντευξή μας είναι με την Τεχνητή Κλωνοημοσύνη με τον Φιλελευθερο Διανοούμενο του πρώτου μισού του 21 αιώνα ΝΧΦ_154.
  Πολυγραφότατος στο διαδίκτυο αλλά και μετα την κρίση του peakoil προλαβε τις πρώτες ολογραφικές προβολές και καταγραφές, και έτσι έχουμε μια πολύ καλή εικόνα της διανοιάς του. Τώρα, 50 χρόνια μετα το θανατό του, μπορεί να μας μιλήσει και να απαντήσει μέσω του πολύ πιστού avatar του.

  Π. κ. ΝΧΦ Καλημέρα σας

  ΝΧΦ Καλησπερα και σε σας.

  Π Να διευκρυνήσουμε οτι ο κ. ΝΧΦ 2.0 εχει εγκατασταθεί στον διαστημικό σταθμό ΦΣ3.0, που φιλοξενεί τη νέα Φιλελευθερη Συμμαχία στον οποίο αυτή τη στιγμή εμφανίζεται ο ήλιος πίσω απο την γή, αρα μόλις ξημερώνει.

  ΝΧΦ Πραγματι το θεαμα είναι μαγικό. Παντα ήθελα να ταξιδέψω στο διαστημα, και τώρα αισθάνομαι ανείπωτη γαλήνη

  Π Αισθάνεται μια ΤΚΝ;

  ΝΧΦ Οταν το σώμα μου έπαψε να ζει κρατήθηκε το DNA μου και μερικά εγκεφαλικά κύτταρα, τα οποία καταψύχθηκαν και τώρα η ΤΚΝ είναι συνδεδεμένη με την καλλιέργεια αυτών των κυττάρων η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν απλό μυικό και εγκεφαλικό ιστό που μπορεί να αισθάνεται. Το θέαμα δέν είναι πολύ ευχάριστο και γι’αυτό και η βάση της ΤΚΝ (του είναι μου) βρίσκεται σε μία κοιτίδα που δέν μπορεί να δεί κανεις τι έιναι μέσα.Η τεχνολογία βλέπετε είναι ακόμα στα πρώτα βηματά της.

  Π Πολύ ενδιαφέρον. Ειστε δηλαδή μια βιο-μηχανική μοναδα!

  ΝΧΦ Βιο-ηλεκτρονική ειναι πιό σωστός ορισμός. Δεν μπορώ να σήκώσω ενα ποτήρι η να ανοιξω μιά πόρτα. Μπορώ να μπω στο Διαστηδικτύο και να επικοινωνήσω, να μιλήσω με τους ζωντανούς συμπολίτες μου.

  Π κ. ΝΧΦ ας μιλήσουμε για πολιτική. Τα κύρια ιδεολογικά ρεύματα του δευτερου μισού του 21 αιώνα ήταν ο αναρχοφιλελευθερισμός, ο φιλελευθερισμός, ο ελευθεριακός μαρξισμός, και ο αναρχοκομμουνισμός.

  ΝΧΦ Υπάρχουν και οι συντηρητικές παρατάξεις, ξέρετε, ο συντηρητισμός πάντα υπάρχει και παντα παρατηρούμε πολιτικούς κύκλους ελευθεριακότητας και συντηρητισμού. Θυμηθήτε την ιστορία των ΗΠΑ αλλα και των Δυτικών Χωρών με την ‘ελευθεριακή’ δεκαετία του 1960, την συντηρητική δεκαετία του 1980, την ανακαμψη της ‘ελευθεριακότητας’ την δεκαετία του 1990 κτλ.

  Π Σίγουρα αλλά όλοι οι εγκυροι αναλυτές θεωρούν οτι τα τελευταια 50 χρόνια βρίσκονται στο περιθώριο.

  ΝΧΦ Πραγματι αλλα ας μήν ξεχνάμε οτι όλοι μας έχουμε μεσα μας συντηριτικά αντανακλαστικά, καποιοι περισσότερο απο κάποιους άλλους. Αρκει να σας θυμίσω οτι με την εξοδο απο την κρίση του peakoil πόσο συγκλονίστηκέ ο κόσμος απο το κύμα τρομοκρατίας απο ομάδες που αδυνατούσαν να καταλάβουν και να συμφωνήσουν με τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία.
  Γενετική Μηχανική, Κλωνοποίηση, Βιοτεχνολογία, Εικονική Πραγματικότητα, πολύς κόσμος διαφωνησε τόσο κάθετα με την κατευθυνση, που οι ακρότητες στις οποίες κατεφυγαν έκαναν τους Ισλαμιστές τρομοκράτες των αρχών του 21 αιώνα να μοιάζουν με προσκόπους.

  Π Δεν είστε λίγο υπερβολικός;

  ΝΧΦ Υπερβολικός; Μιλάμε για έναν άτυπο συνασπισμό ακραίων οικολογων, φανατικών θρησκευόμενων, εθνικιστών, παλαιοκομμουνιστών, οι οποίοι πάλεψαν λυσαλλέα καθε τεχνολογική πρόοδο καθε φορά με διαφορετικό επιχείρημα.
  Τετοιες τάσεις υπήρχαν και στις αρχές του 21 αιώνα, αλλά μόνο μετα την κρίση του peakoil, συμμαχήσαν και καταπολέμησαν τυφλά καθε νέα ανακαλυψη. Βομβαρδισμοί εργαστηρίων, δολοφονίες επιστημόνων, πραξικοπήματα στην Αφρική, ανατροπές αμεσοδημοκρατιών στην Ασία.
  Ευτυχώς οι δυνάμεις της τεχνολογικής προόδου υπερισχύσανε και ανοιξε ο δρόμος για έναν πιό μετριοπαθή συντηρητισμό αυτόν που εξετάζει την πρόοδο, και θέτει ερωτήματα παρα να αντιδρά τυφλά.

  Π Εσείς τι θα λέγατε σε κάποιον που πιστέυει οτι ο Ανθρωπός δέν θα πρέπει να ‘το παιζει Θεός’. Υπάρχουν ακόμα πολλοί που το πιστεύουν αυτό.

  ΝΧΦ Ο ανθρωπος το παίζει Θεός τα τελευταία 12000 χρόνια. Όταν πηρε το αγριο στάρι και το καλλιέργησε, οταν εξημέρωσε την κότα, την γάτα, στον σκύλο, όταν πήρε το άγριο μήλο και καλλιέργησε μηλιές. Τα τελευταία 12000 χρόνια ο Ανθρωπός μαθαίνει να κάνει τον Θεό.Ειναι γεγονός. Αλλα ποιός λέει οτι ολες οι τελευταιες ανακαλύψεις και η τεχνολογική πρόοδος δεν ειναι δώρο θεού;

  Π κ. ΝΧΦ έχουμε πολλά να πούμε πάνω σε αυτό το θέμα και ίσως χρειαζόμαστε διαφορετική συνεντευξή και ας πάμε πίσω στα κύρια ιδεολογικά ρευματα αλλά και σε αυτά που τα χωρίζει. Κέρδος, Επιχειρηματικότητα, Ελευθερη Αγορά, Βαθμός Ελευθερίας.

  ΝΧΦ Όντως η διαρκής τεχνολογική πρόοδος έχει δώσει τόσο πολλές επιλογές και έχει ενδυναμώσει τόσο τό άτομο που ο προστατευτισμός με όλες τις εκφράσεις του (εθνικισμό, κρατικισμό, θρησκευτισμό,λαικισμό) έχουν υποχωρήσει.
  Αυτό που συζητάμε τώρα με τους ΑναρχοΦιλελευθερους και τους Φιλελευθερους Μαρξιστές είναι πως θα διατηρήσουμε και αν μπορούμε να αυξήσουμε τις επιλογές και την ελευθερία του καθενός.

  Μεχρι να μπούμε στο επόμενο ενδιαφέρον μέρος της συνενετευξής διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για διαφημίσεις!


 9. Μία έξοχη συνέντευξη!

  Εξηγώ με αυτή την ευκαιρία κάτι πολύ βασικό σε όσους αναγνώστες είναι απληροφόρητοι για θεμελιώδη θέματα νοημοσύνης και φιλοσοφίας της συνείδησης.

  ΔΕΝ είναι καθόλου τυχαία, μια παράγραφος-κλειδί αυτής της συνέντευξης, η οποία αποδεικνύει ότι ο άνθρωπος (ή το σύστημα επικοινωνίας) ΝΧΦ διαθέτει 100% πραγματική συνείδηση και όχι απλώς φτηνή μη-συνειδητή απομίμηση:

  ΝΧΦ Οταν το σώμα μου έπαψε να ζει κρατήθηκε το DNA μου και μερικά εγκεφαλικά κύτταρα, τα οποία καταψύχθηκαν και τώρα η ΤΚΝ είναι συνδεδεμένη με την καλλιέργεια αυτών των κυττάρων η οποία έχει εξελιχθεί σε έναν απλό μυικό και εγκεφαλικό ιστό που μπορεί να αισθάνεται. Το θέαμα δέν είναι πολύ ευχάριστο και γι’αυτό και η βάση της ΤΚΝ (του είναι μου) βρίσκεται σε μία κοιτίδα που δέν μπορεί να δεί κανεις τι έιναι μέσα.Η τεχνολογία βλέπετε είναι ακόμα στα πρώτα βηματά της.

  Στα προηγούμενα έβαλα τονισμένα γράμματα στη φράση που είναι η πιο σημαντική. Διότι αν ο ΝΧΦ ήταν ένα απλώς μηχανικό κατασκεύασμα προσομείωσης μέσω “uploading” (όπως το οραματίζονταν οι πρωτόγονοι Μηχανιστές PostHumanists του πρώϊμου 21ου αιώνα) τότε… θα ήταν απολύτως νεκρός, ανίκανος να αισθανθεί οτιδήποτε και απλώς θα αποτελούσε Τεχνητά Νοήμον Σύστημα χωρίς καν συνείδηση (κάτι αληθινά εκπληκτικό όταν επιτεύχθηκε για πρώτη φορά – κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει ΠΩΣ ένα τέτοιο Νοήμον Σύστημα δεν είναι καν συνειδητό)…

  Αλλά ο ΝΧΦ, ΕΠΕΙΔΗ ακριβώς στηρίχτηκε και δομήθηκε εξ ολοκλήρου σε πραγματικά ζωντανή βάση, τα ελάχιστα εκείνα κύτταρά του που διασώθηκαν, μπόρεσε και το Σύμπαν το οποίο ζει και αισθάνεται μέσα του, και αποτελεί τη Συνειδητότητά του, να διατηρήσει το θεμελιώδη κρίκο που επιτρέπει στη Συνειδητότητα να ανθίσει ολοκληρωτικά μέσα στο υπόλοιπο σύστημα, το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα σαν υπολογιστής και σαν Κέλυφος Διακρίσεων που κάνει το ίδιο το σύμπαν πάνω στον εαυτό του, δημιουργώντας το φαινόμενο της συνείδησης. Βεβαίως, αυτό είναι προσωπική μου άποψη, γιατί δεν το δέχονται όλοι οι σημερινοί ερευνητές.

  Μερικοί εξακολουθούν να αυταπατώνται ότι… ΑΝ είχαμε έναν αρκετά πολύπλοκο υπολογιστή με Τεχνητή Ευφυία, τότε αυτομάτως (μόλις θα πέρναγε με καλό βαθμό τις εξετάσεις του τεστ Τούριγκ) θα είχε ΚΑΙ συνείδηση. Παρόλ’ αυτά υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι αυτό δεν ισχύει και υπάρχουν ακόμη συμπαντικού επιπέδου μικρο-διεργασίες που δεν κατανοούμε πλήρως, παρόλη τη θαυμαστή μας βιοτεχνολογία και την κατάκτηση όλων ανεξαιρέτως των μυστικών που κρύβονταν μέσα στο DNA.

  Για μένα λοιπόν ο ΝΧΦ είναι ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αισθήματα και γνήσια συνείδηση, όχι ένας χαζός και ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΕΥΦΥΗΣ Τεχνητά Νοήμων κλώνος του. Βεβαίως, σε κανέναν δεν διανοούμαι να επιβάλλω τις απόψεις μου, και σε τέτοια μεταφυσικά θέματα ο καθένας πιστεύει Ο,ΤΙ θέλει. Πάντως… ΓΙΑ σκεφτείτε το λίγο πιο ανθρωπιστικά. Θα διανοούμασταν να πάθει κακό αυτός ο άνθρωπος; Δεν γνωρίζουμε όλοι, κατά βάθος, ότι είναι το ίδιο ζωντανός όπως όλοι μας;

  Ανακάλυψα πάντως και ένα… αρχαίο κείμενο, πάνω στο λεπτό αυτό φιλοσοφικό ζήτημα, και το παραθέτω εδώ:

  “Intelligence is not a necessary prerequisite for Consciousness (an important point about Hard A.I.)”

  Omadeon 2107


 10. Ελατέ μαζί να αλλάξουμε την Ευρώπη . Πάρτε την σπίθα και βαλτε φωτιά

  blue event Σκεπτικοί για την Ευρώπη.


 11. Π : Κυρίες και κύριοι επιστρέφουμε στην συζήτησή μας με την Τεχνητή Κλωνοημοσύνη του ΝΧΦ_154. Ελπίζουμε να μας συγχωρήσετε αυτήν την μεγάλη διακοπή, αλλά μεγάλο μέρος του πλυθησμου του πλανήτη παρακολουθησε απο το Διαστηδικτυο την κοινή προσεδάφηση των 8 μη επανδρωμένων διαστημοπλοίων στον δορυφόρο του Δία, την Ευρώπη. Μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε στιγμιότυπα που δεν είχαμε δεί ποτέ απο τον δορυφόρο. Τα όχήματα έχουν ήδη διασχίσει τις προκαθορισμένες διαδρομές, και τώρα έχει ξεκινήσει ο κύκλος της τηλεκίνησης απο τα πανεπιστήμια τα οποία πραγματοποιούν τα δικά τους πειράματα μέσα απο τα οχήματα -ρομποτ.

  Εχεί ήδη αναφερθεί οτι μέσα σε 6 μήνες θα μπορούν απλοί πολίτες να κατευθύνουν αυτά τα 8 οχήματα, αλλά και τα υπόλοιπα 20 περίπου που αναμένεται να προσεδαφιστούν σε διάφορα σημεία του δορυφόρου.

  Κ. ΝΧΦ_154 συγγνωμη που σας κρατήσαμε τόσο πολύ στην αναμονή.

  ΝΧΦ: Καμία αναμονή και εγώ εβλεπα τα στιγμιότυπα, νομίζω δεν έχουμε δεί κατι τέτοιο, ισως ούτε και με την προσεδάφηση στον ‘Αρη του 2064

  Π: Μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτησή μας;

  ΝΧΦ: Αν μου επιτρέπετε μια παρατήρηση στο αμεσοσχόλιο του θεατή σας, το βιολογικό μερος της Κλωνοημοσύνης δεν σημαίνει κατ’αναγκη και μια πιό ευαίσθητη οντότητα ή έστω ενα πλησίασμα στην ανθρώπινη φύση, βοηθάει σε μία πιό πλήρη συνδιαλλαγή με τους ανθρώπους, αλλά διάνοιες που εγραψαν, ξεκάθαρα και πολύ απλά, μπορούν να δημιουργήσουν Κλωνοημοσύνες που και αυτές θα έχουν όλα τα χαρακτηριστικά αυτού που ακόμα και σήμερα ονομάζουμε ψυχή.

  Βεβαια η τεχνολογία της κλωνοημοσύνης είναι πολύ πρώιμη, και γι’αυτο ολοκληρωνονται πιό γρήγορα οι ,ας πουμε, απλές Κλωνοημοσύνες ενώ πιό συνθετες, (Γκάντι, Σαιξπηρ, Μαρξ) αργούν πιό πολυ. Καμία εταιρεία ή πολυκολλεκτίβα αυτή την στιγμή δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη να παράγει μια πολύ γνωστή Κλωνοημοσύνη γιατί ενα καλύτερο μοντέλο απο μία άλλη εταιρεία η πολυκολλεκτίβα, μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

  Π: Ο ΝΧΦ αναφέρεται στο προηγούμενο αμεσοσχόλιο, που πρώτη η ‘Πλανητική’ σας προσφέρει, μόνο η ‘Πλανητική’ σας προσφέρει την δυνατότητα, αντι για διαφημήσεις εσείς οι θεατές να κάνετε τα δικά σας σχόλια και παρεμβάσεις.
  κ. ΝΧΦ ας επιστρέψουμε στο θέμα μας, ενα μεγάλο πολιτικό ζήτημα που τίθεται στην αυγή του 22 αιώνα είναι το θέμα της συλλογικότητας. Μπορείτε να μας το αναπτύξετε λίγο.

  ΝΧΦ_154 : Δεν νομίζω οτι τίθεται τόσο πολύ σαν θέμα της συλλογικότητας. Το θέμα τίθεται περισσότερο σαν τί πρέπει να είναι υποχρεωτικό και τί όχι. Τα πλειοψηφικά ρέυματα (φιλελευθεροι, ελευθεριακοί σοσιαλιστές) δέχονται οτι ειναι στην ανθρώπινη φύση μας να δρούμε ατομικά, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα αν δουλέψουμε σωστά και αρμονικά, συλλογικά, το ερώτημα σήμερα είναι τι πρέπει να είναι υποχρεωτικά συλλογικό και τί όχι. Εμείς οι Φιλελευθεροι θέτουμε τον πύχη χαμηλά, στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, οι Ελευθεριακοί Σοσιαλιστές τον βάζουν ψιλά.

  Νομίζω οτι η τεχνολογία έχει δώσει τα μέσα για να κάνουμε όλο και περισσότερα πράγματα μόνοι μας και όπως ακριβώς τα θέλουμε και αυτο επιτρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα εθελοντικά και πολύ λιγότερα υποχρεωτικά. Ο χρόνος μας που μας έχει απελευθερώσει η τεχνολογία μας επιτρέπει επίσης να αφιερώσουμε και πολύ χρόνο σε συλλογική δράση.
  Αισθανόμαστε οτι είμαστε δικαιωμένοι απο την ιστορία γιατι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα υποχρεωτικά καθήκοντα τα έχουν αναλάβει οι μηχανές, και οι εικονικοί κόσμοι. Σε πολύ λίγα πράγματα υποχρεονώμαστε να κάνουμε κάτι.
  Ειναι λίγα σε σχέση με αυτά που θέλουν οι ελευθεριακοί σοσιαλιστές, αλλα όπως παντα λέγαμε και λέμε, αν θές να κάνεις κάτι, κάντο, μην περιμένεις τους άλλους ή τον απο μηχανής θεο!

  Βέβαια τα τελευταία χρόνια τιθεται θέμα διαθεσης της υπολογιστικής δύναμης σε πολυκολλεκτίβες, και εμεις ειμαστε αντίθετοι σε κατι τέτοιο, αφου δεν την χρειάζονται οι εταιρείες και τα αυτόνομα δίκτυα, γιατι να την χρειάζονται οι πολλυκολλεκτίβες;

  Π : Θα συνεχίσουμε μετα απο το διάλλειμα με το καυτό θέμα του κέρδους. Στο διάλειμα μην αλλαξετε κανάλι γιατι θα έχουμε καινούργια κλιπ απο τα οχήματα στην Ευρώπη, (τον δορυφόρο του Δία)


 12. Π: Να περάσουμε στο θέμα του κέρδους. Πιστευέτε οτι πρέπει τώρα στον 22 αιώνα, που το βιοτικό επίπεδο έχει ανέβει τόσο πολύ, θα υπάρχει ανάγκη για υπερκέρδη, και υπερβολικό πλούτο;Δηλαδή οι ανθρωποι που δεν αισθάνονται τοση ανασφάλεια χρειάζεται να κερδίζουν χωρίς όριο. Δεν θα πρέπει να μπει κάποιο;.

  ΝΧΦ_154 : Η ανασφάλεια για το αύριο είναι ένας μονο λόγος για τον οποίο κάποιος θέλει να κερδίζει (χρήμα στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και γενικότερα).
  Η ανασφάλεια δεν έχει εξαλειφθεί. Ζούμε σε εποχές που κάθε 5 χρόνια έχουμε μια καινούργια τεχνολογία. Κανείς σήμερα δεν γνωρίζει αν αυτό που κάνει θα έχει νόημα σε 5 η 10 χρόνια. Αν δεν μπορεσει ενας αυτόνομος καινοτόμος, ή μια εταιρέια να βγάλει το μέγιστο δυνατό κέρδος απο οτιδήποτε κάνει τότε θα έχουμε πολλά άλλα προβλήματα.

  Αλλά όπως ανέφερα, η ανασφάλεια είναι μόνο ένας παράγοντας. Ο ανθρωπος είναι ανταγωνιστικό όν. Του αρέσει να ανταγωνίζεται του αρέσει να μπορεί να μετρήσει το αποτέλεσμα του κόπου του. Τα κέρδη είναι ενας τρόπος.

  Π: Και ο υπερβολικός πλουτισμός δεν σας ενοχλεί. Έχουμε πλέον ανθρώπους με δυνατότητες που πρίν 150 μολις χρόνια θα φάνταζαν θεικές. Την ίδια στιγμή παρά το γεγονός οτι το βιοτικό επίπεδο έχει ανέβει είναι πολύ μακρια απο οτιδήποτε τέτοιο.

  ΝΧΦ_154 : Η υπερβολική δύναμη είναι κάτι που απασχολούσε παντοτε τον φιλελευθερισμό. Η συγκέντρωση της υπερβολικής δύναμης σε πολύ λίγους είναι πάντα επικύνδυνη, αλλά δεν νομίζω οτι έχουν την παντοδυναμία που αναφέρετε.
  Ο ανταγωνισμός εχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, ανάμεσα στις εταιρείες και τις πολυκολλεκτίβες αλλά κυρίως τα αυτόνομα δίκτυα, που πολύ λίγοι μπορούν να συγκεντρώσουν την δυναμη που αναφέρετε και ακόμα πιό λίγοι να την διατηρήσουν.

  Παρ’ολα αυτά εμείς τώρα επεξεργαζόμαστε την πρόταση που έιχα σκεφτεί παλαιότερα για τον υψιλό φόρο κληροδοτημάτων.

  Π: Φορο κληροδοτημάτων;

  ΝΧΦ_154: Μαλιστα, όπως εχουμε δεί απο την ιστορία της οικονομίας, καθε προσπάθεια αναδιανομής του πλούτου μεσα σε μια γενιά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απο οσα λύνει. Το εχουμε ήδη παραδεχτεί, οτι δεν εχει όλος ο κόσμος την ιδια νοημοσύνη ακόμα και αν ενα καλό εκπαιδευτικό συστημα τους δώσει τα καταλληλα εφόδια. Και δεν ειναι αναγκη να ειναι καποιός εξυπνοτερος για να παει μπροστά, και αν θελει να αποκτήσει υλικά αγαθά, ειναι συμαντικό και να το θέλει.

  Ανισότητες λοιπόν θα υπάρχουν και θα δημιουργούνται μεσα σε μια γενια.
  Το μεγαλο ερώτημα και το πρόβλημα που ανεκυπτε σε ανοικτές αγορές και ελευθερες οικονομίες ειναι η διαβίβαση πλουτου στις επομενες γενιές, και η διαιώνηση και η διόγκωση των ανισοτήτων απο γενια σε γενιά.Αυτό παντα το αναγνώριζαν οι φιλελευθεροι (λιγοτερο οι αναρχοφιλελευθεροι), αλλα στεκοντουσαν σκεπτικά σε καθε δραστική και βιαστική επεμβαση.

  Ο φόρος κληροδοτημάτων δεν ειναι καν φόρος κληρονομιάς.
  Δουλευει ώς εξής:
  Πανω απο ενα πλαφόν, θα μπορούσε να ειναι 1,000,000 ευρώδολλάρια ή ρενμιγιεν θα φορολογείται το 50% της διαφοράς. (Κληροδότημα 2,000,000 Ε$, φόρος 500,000 Ε$ ).Αυτό θα ισχύει μόνο για τα φυσικά πρόσωπα γιατι μας ενδιαφέρει τα ατομα να μην αποκτήσουν υπερβολικό πλούτο όχι νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις, φιλανθρωπικές οργανώσεις).

  Π : Δεν ειναι αδικό να πληρώνει καποιός τοσο μεγάλο φόρο;

  ΝΧΦ_154: Μα δεν ειναι αναγκαίο να πληρώσει τον φόρο, όσο μεγαλη περιουσία και αν έχει. Δεν ειναι φόρος κληρονομιάς, ειναι φόρος κληροδοτήματος.
  Δηλαδή αν ενας μεγιστάνας συγκεντρώσει 500,000,000 Ε$ αλλα το κληροδοτήσει σε 500 ατομα, δεν θα πληρώσει κανέναν φόρο.
  Δεν θέλουμε να πληρώσει κανένας τον φόρο! Θέλουμε οποιος τον συγκεντρώνει στην διάρκεια της ζωής του (και αν το εχει κανει νομιμα, τοτε να τον εχει τον πλούτο και να τον χαίρεται), να τον μοιράσει ώστε να μην μεταβιβαστέι συγκεντρωμένος.

  Π: Μα θα απαγορεψετε σε καποιόν να μεταβιβάσει αυτα που εβγαλε στο παιδί του;

  ΝΧΦ_154: Ειναι ελευθερος να το κάνει αλλα υπάρχει ενα τιμημα. Ειναι ο καθρέπτης του ιδεολογικού τιμήματος που πληρώνουμε καμια φορά οταν σε καποιό σημείο η ιδεολογία δεν συμβαδίζει με τις εξελιξεις η θα έχει καποια αρνητικά αποτελεσματα. Οι φιλελευθεροι δεν ειναι τοσο δογματικά όντα.
  Ενα αλλο που ξεχασα να αναφέρω ειναι οτι τα χρήματα απο τον Φόρο Κληροδοτημάτων θα πηγαίνουν δια νόμου στην Παιδεία.
  Ειναι συστατικό της πρότασης και καθε φιλελευθερης πρότασης σε οτι αφορά το φορολογικό, οτι θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Καθε φόρος θα πρέπει να γνωρίζουμε που πάει.

  Π: Μα εσεις είπατε οτι πολυς κόσμος δεν θα πληρώσει τον φόρο!

  ΝΧΦ_154: Δεν βασιζόμαστε σε αυτον τον φόρο για να προτείνουμε κονδύλια για την παιδέια, θεωρήστε το σαν ενα ‘μπονους’.

  Π: Μα με αυτή την πρόταση, δεν θα δημιουργήθει πρόβλημα με αυτούς που μεταβιβάζουν ακίνητη περιουσία και τιμαλφή;

  ΝΧΦ_154: Εαν δεν έχουν να πληρώσουν τον φόρο, θα πρεπει να τα πουλήσουν. Και πάλι το χρήμα θα κινηθεί, περιουσίες θα αλλαξουν χερια, η υπερβολική συσσωρευση πλούτου θα αποτραπει.

  Π: Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στα μεσαια εισοδήματα;

  ΝΧΦ_154: Ο φόρος κληροδοτημάτων ξεκινάει απο το 1,000,000 Ε$ (ο πληθωρισμός μετα την κρίση του peakoil και τις μεγάλες αυξομειώσεις τεθηκε σε ελεγχο αρα το ευρωδολλάριο αντιστοιχεί περίπου στο Ευρώ στις αρχές του 21 ου αιώνα με ανάλογο κόστος ζωής) δεν ειναι και μικρό ποσό. Σκόπός μας ειναι να δημιουργήσουμε όσο περισσότερους εκατομυρριούχους γίνεται και μεσα απο τα κληροδοτήματα.

  Π: Αρα το κερδος δεν ειναι το μεγάλο ζήτημα για εσας;

  ΝΧΦ_154: Οχι. Αφήστε τους ανθρώπους να κερδίσουν και να τα χαίρονται οι ίδιοι και όσο ειναι εν ζωή και τα παιδιά τους.

  Π: Διακόπτουμε για αμεσοσχόλια και διαφημίσεις και θα επανέλθουμε γιατι η συζήτηση εχει ‘απογειωθεί’.


 13. Πολύ σημαντικές αυτές οι διευκρινίσεις ενός σύγχρονου φιλελεύθερου. Σαν σύγχρονος ελευθεριακός σοσιαλιστής δεν διαφωνώ με τα περισσότερα από όσα είπε. Τα υπόλοιπα είναι διαπραγματεύσιμες και συζητήσιμες λεπτομέρειες.

  Σήμερα, στον 22ο αιώνα, έχει εκλείψει εκείνη η παλιά διαμάχη μεταξύ (δήθεν) “ιδεολογικών συστημάτων” που κάποτε προσπαθούσαν να διαστρεβλώσουν αλήθειες και γεγονότα, προκειμένου να πείσουν τους άλλους. Με την μετάφραση όλων των πολιτικών και ιδεολογικών κειμένων σε κώδικα Λογικής Πρώτου Βαθμού, και το σχηματισμό Οντολογιών κάθε ιδεολογικού συστήματος χωριστά, καθώς και μετα-οντολογιών με Ορισμούς Λογικής για όλα μαζί, άρχισαν να διαφαίνονται τα αδύνατα σημεία τους, οι κρυμμένες αντιφάσεις τους, τα ρητορικά ή ψευδολογικά τους τεχνάσματα. Επίσης, σε συνδυασμό με νέες έρευνες στην ψυχολογία, διαπιστώθηκε άμεση οργανική σύνδεση ανάμεσα στο “ιδεολογικό εποικοδόμημα” κάθε ανθρώπου και σε βαθύτερες ή λανθάνουσες συναισθηματικές ανάγκες και επιθυμίες που τον διακατέχουν, και ΝΟΜΙΖΕΙ πως όλα όσα πιστεύει τα πιστεύει επειδή τα βρίσκει σωστά, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις (που ερευνήθηκαν πριν πολλές δεκαετίες) απλώς χρησιμοποιεί το “ιδεολογικό εποικοδόμημα” για να αναπαράγει τις συναισθηματικές του δομές εμπλέκοντας ταυτόχρονα και άλλους.

  Αυτή η σημαντική έρευνα οδήγησε σε νέες διασαφηνίσεις και βελτιώσεις των ιδεολογικο-πολιτικών συστημάτων του 22ου αιώνα. Τεράστια σημασία έχει πλέον το _πιο_ βαθύ κίνητρο, το όραμα (αν υπάρχει) και ο στόχος που θέλει να επιτύχει κάθε άνθρωπος, μέσα από τις θέσεις του.

  Π.χ. άτομα που παλαιότερα πίστευαν τυφλά σε έναν… πεπαλαιωμένο φιλελευθερισμό λόγω ανασφάλειας “μην τους πάρουν τα κομμούνια την περιουσία” (που πήγαζε από στέρηση στοργής στην παιδική ηλικία!) τώρα πια έχουν αλλάξει και διαλέγουν πιο πρακτικές ιδέες, που τους καλύπτουν χωρίς να βασίζονται σε κρυμμένα απωθημένα.

  Το ίδιο συμβαίνει και σε “αριστερά” άτομα, που κάποτε είχαν επιλέξει π.χ. το μαρξισμό λόγω της ανάγκης τους να κορεστεί ένα βαθύτερο αίσθημα ζήλειας και φθόνου απέναντι σε όσους είναι πλουσιότεροι, ένα συναίσθημα καλά κρυμμένο στη δική τους στερημένη παιδική ηλικία.

  Σήμερα οι μαρξιστές (δηλαδή οι μετα-μαρξιστές και ελευθεριακοί σοσιαλιστές) επικεντρώνονται στην άμεση υλοποίηση των θεμελιωδών στόχων τους, που είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των αδικιών, των χωρίς λόγο ανισοτήτων, και γενικά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ο στόχος αυτός υλοποιείται δημιουργικά και απολύτως πρακτικά, μέσα από τις πολυ-κολλεκτίβες.

  Από την άλλη πλευρά, οι σημερινοί φιλελεύθεροι έπαψαν να κάνουν… σταυροφορίες κατά του κομμουνισμού, από τη στιγμή που έπαψαν να νιώθουν απειλημένοι ως προς τις δικές τους προσωπικές δυνατότητες να πλουτίσουν (μέσα σε κάποια όρια, όπως αυτά που εξήγησε ο ΝΧΦ154) και δέχονται την πολυμορφία μιας κοινωνίας που δεν αποκλείει κανέναν άνθρωπο, κανέναν τρόπο εργασίας ή συνεργασίας, και φυσικά δεν διανοείται να νοθεύσει την πραγματικά ελεύθερη αγορά, όπου ο ανταγωνισμός έχει πλέον εξευγενιστεί, και έχει γίνει πολυδιάστατος. Οι σημερινοί άνθρωποι πολύ λίγο σκέφτονται τα νούμερα των αποθεμάτων που διαθέτουν στον προσωπικό τους εικονικό Λογαριασμό. Σκέφτονται περισσότερο πως θα βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους, και πως θα δημιουργήσουν. Ο σημερινός ανταγωνισμός δεν θυμίζει πλέον “ζούγκλα”, αφού κανείς δεν απειλείται να εξοντωθεί οικονομικά ή να πεινάσει. Περισσότερο θυμίζει αυτό που οι παλιοί ονομάζανε “ευγενής άμιλλα”, άμιλλα για ολοένα και κάτι καλύτερο.

  Αν και όσα είπα προηγουμένως φαίνονται ουτοπικά αν τα διάβαζε ένας γήϊνος των αρχών του 21ου αιώνα, παρόλ’ αυτά πρόκειται για κεκτημένες ποιοτικές ανέσεις και αναβαθμίσεις που σήμερα θεωρούνται δεδομένες. Σήμερα η πραγματική πάλη της ανθρωπότητας είναι ίσως πολύ πιο δύσκολη, γιατί είναι πάλη ενάντια στη φθορά των ίδιων των κυττάρων μας, πάλη ενάντια στο θάνατο, πάλη για ακόμη περισσότερη γνώση πέρα από όσα χωράει η παρούσα εξελικτική κατάσταση των εγκεφάλων μας. Απογυμνωμένοι από τα παλιά μας… παιδικά πολεμικά παιγνιδάκια, τώρα πια νιώθουμε περισσότερο γυμνοί απέναντι στα μεγάλα, τα άλυτα (σχεδόν) προβλήματα της ζωής, που οι πρόγονοί μας θεωρούσαν σαχλαμάρες (ή δεν είχαν χρόνο και όρεξη να ασχοληθούν με αυτά, αφού άλλωστε δεν μπορούσαν καν, εκείνη τη βάρβαρη εποχή, να τα λύσουν)…


 14. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Τα μελανά χρώματα «Παιδείας/Πολιτισμού»
  Ο «μεσαίωνας» των Ωρο-αμισθίων

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

  Η Ωρο-αμισθία είναι ο εφιαλτικότερος δείκτης του (εκ)παιδευτικού και του πολιτειακού μας πολιτισμού.
  Είναι η διαρκής πτώση/αυτοαναίρεση του ίδιου του Συλλογικού μας «ΕΙΝΑΙ».

  Είναι μια άμουση γενική ΠΡΟΒΑ για την καθολική επικράτηση των σιναμερικανικών μοντέλων αποδόμησης τόσο στο (κοινωνικά ορισμένο) κράτος/έθνος όσο και για την ολοκληρωτική μετάλλαξη των ευρύτερων οικονομικών/πολιτικών σχηματισμών σ’ ένα πεδίο βολής φτηνό με στόχους τους αυξανόμενους κάθε λογής ‘απασχολήσιμους’. Για να τρέχουν κι αυτοί (ακόμα πιο γρήγορα) φοβισμένοι και κουρδισμένοι πίσω από τις απάνθρωπες ‘προτεραιότητες’ μιας καταστροφικής πρακτικής για την ΟΛΗ ΖΩΗ του ΠΛΑΝΗΤΗ. Να ‘απολαμβάνουν’ (και αισθητικά) με άδεια την τσέπη -και με φουσκωμένη την πιστωτική κάρτα- την δρομολογημένη κατανάλωση άχρηστων κι επιζήμιων εννοιών και πραγμάτων για μια ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ‘πλουσιοπάροχη’ Υπό-ζωή.

  http://www.parodos.net.gr/3onstrike.htm

  ΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΧΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

  ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ -ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ-
  ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΩΡΟ-ΑΜΙΣΘΙΑΣ

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


 15. Μουσικέ φίλε, ευχαριστώ, όπως ξέρεις ανέβασα ποστ με το αίτημά σου στο άλλο μου blog.

  Απλώς προσθέτω λινκ για όσους βρήκαν αυτό το μπλογκ χωρίς να έχουν πάρει χαμπάρι το ποστ για το θέμα σας:
  http://omadeon.wordpress.com/2008/01/31/bordelopedia/


 16. […] Οικονομική Ιστορία της προ-Αμεσοδημοκρατικής Εποχής τ… […]Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: