h1

Οξύτατο Κοινωνικό πρόβλημα του έτους 2107 η παράνομη ΜΗ-ΤΕΧΝΗΤΗ τεκνοποίηση χωρίς άδεια

October 12, 07

Η κοινωνία μας, των ελάχιστων εκατομμυρίων ανθρώπων του 22ου Αιώνα, απόγονοι όσων σώθηκαν από τον όλεθρο του “PeakOil” (στα μέσα του 21ου αιώνα) ήταν -μέχρι τώρα- ιδιαίτερα ανεκτική στην αρρωστημένη μανία μερικών ζευγαριών για παράνομη τεκνοποίηση, χωρίς τους νόμιμους ελέγχους λαθών στο εμβρυακό DNA και χωρίς τις καθιερωμένες γονιδιακές αναβαθμίσεις. Σαν αποτέλεσμα, έχει αρχίσει να διογκώνεται ο αριθμός αυτών των άτυχων παιδιών, που είναι ευάλωτα σε ξεχασμένες ασθένειες του παρελθόντος, όπως ο καρκίνος και τα καρδιακά νοσήματα…

(Μία ανταπόκριση του omadeon, από ολογραφική συνέντευξη εκπροσώπων της Αμεσοδημοκρατικής Ψηφιακής Βουλής των Βαλκανίων, 12 Οκτωβρίου 2107, σταλμένη έναν αιώνα πριν μέσω Χρονομηχανής).

…Αυτός ο βάρβαρος, ανήθικος και οπισθοδρομικός νεο-εκφυλισμός του αναβαθμισμένου DNA της ανθρωπότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς κάποια κοινωνικά μέτρα. Εξάλλου, όσο και αν η Γη κατοικείται από σχετικά λίγους ανθρώπους (σε σύγκριση με το παρελθόν) αρχίζει τώρα να ξεπροβάλλει ένα άλλο, ακόμη χειρότερο πρόβλημα, που θα διογκωθεί -μοιραία- στο άμεσο μέλλον: Ο υπερπληθυσμός!

Ε, ναι! Σήμερα, οι περισσότεροι πολίτες της Αμεσοδημοκρατικής κοινωνίας μας, επιλέγουν συνειδητά την προσφερόμενη σε όλους αέναη παράταση ζωής (μέσω νανο-βιοτεχνολογίας Επιδιόρθωσης λαθών DNA) που θα τους κρατήσει ανέπαφους, για πολλούς αιώνες ακόμη, με πρόχειρη εκτίμηση μία μέση διάρκεια ζωής 500 χρόνια περίπου. Εκτιμάται ότι οι περισσότεροι θάνατοι ήδη οφείλονται είτε σε (επιδοτούμενη) “συνειδητή απόφαση λόγω ψυχικής κόπωσης”, είτε σε (σχετικά σπάνια) ατυχήματα.

Αν όμως, μέσα σε αυτά τα 500 χρόνια, αποκτήσει ο καθένας μας πάνω από δύο παιδιά, τότε ο πληθυσμός μοιραία θα αρχίσει να αυξάνεται επικίνδυνα, και πολλά παλιά προβλήματα του αμαρτωλού παρελθόντος (πριν την κρίση του peakoil) θα επανέλθουν δριμύτερα!

Η Μάνα Γη δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 350 έως 400 εκατομμύρια ανθρώπους, κάτω από τις σημερινές συνθήκες διασωθέντων φυσικών πόρων και άλλων παραγόντων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ “στα όρια”! Σαν συνέπεια, προβλέπεται Κρίση Υπερπληθυσμού το έτος 2200 περίπου, μία κρίση που θα υποστούμε όλοι εμείς (οι ζώντες) άμεσα, και μάλιστα σε μία ευτυχισμένη Χρυσή Εποχή της παρατεταμένης βιολογικής μας νεότητας, αφού για κάθε έτος χρονολογικής γήρανσης η σημερινή βιολογική φθορά μας είναι της τάξεως των 10-12 ημερών, συγκρινομενη με την παλιά, τη ρυπαρή και (αλληλο-)δολοφονική μη-μεταλλαγμένη (θνητή) Ανθρωπότητα

(συνεχίζεται)

21 comments

  1. […] , Μελλοντολογία , Μπλογκόσφαιρα , Χιούμορ Το αποψινό άρθρο του χιουμοριστικού (αλλά και σοβαρού) νέου blog “Future […]


  2. Βρισκω τον τόνο συναγερμού υπερβολικό, όπως υπερβολικά ήταν και τα αναλογα επιχειρηματα στο τελος του 20 αιωνα.
    Η τεχνολογία στην παραγωγη ενέργειας, και στην παραγωγή αγαθων και τροφίμων εχει προχωρήσει τόσο πολυ που ο πλανήτης μπορεί να υποστηρίξει όχι μονο τα 6.5 δισεκατομύρια των αρχων του 21ου αιώνα, αλλα και πανω απο 10 δισεκατομύρια.
    Ενδεικτικά αναφέρω:
    -Την αναπτυξη της θαλασσιας υδροπονικής (θαλλασοπονικής) με την οποία γενετικώς τροποποιημένα φυτα μπορούν να καλλιεργούνται στους ωκεανούς και να παραγουν τροφή με όλες τις απαραίτητες πρωτείνες και βυταμίνες για μια ολοκληρωμένη διατροφή
    -Την δημιουργία γενετικώς τροποποιημένων φυτών που αντέχουν σε εξαιρετικές συνθήκες ξηρασίας και ψυχους.
    Με αυτα τα φυτα οι ερημοι της Σαχαρας, Καλαχάρι, Γκόμπι και Αραβίας, (τεραστιες εκτασεις) έχουν γίνει κατοικήσιμες και καλλιεργήσιμες
    Το ίδιο ισχύει και για τις αρκτικές περιοχές αλλα και σε περιοχές της Ανταρκτικής.
    Στην Ανταρκτική σήμερα (ετος 2107) ζούν 50 εκατομμύρια ανθρωποι. Στην Σαχάρα (τρεις φορες περίπου η εκταση της Δυτικής Ευρωπης) ζούν 250 εκατομμύρια ανθρωποι.
    -Νεα υλικα και τεχνικές επιτρέπουν τις πλωτές πόλεις στους ωκεανούς. Ο Ατλαντικός , Ινδικός και Ειρηνικός Ωκεανός φιλοξενούν περιπού 1 δισεκατομύριο ανθρώπους.
    -Σε νεους διαστημικούς σταθμούς σε τροχια γύρω απο την γή αλλα και στην Σελήνη κατοικούν εκατονταδες χιλιάδες ανθρωποι.Μαλιστα ετοιμάζονται και τα πρώτα ταξίδια γενεών στον Αρη με τις πρώτες εκατονταδες αποίκους.

    Σαν φιλελευθερος του 22ου αιωνα αντιδρώ στις όποιες απαγόρευσεις και στην επιβολή οποιασδήποτε μεθόδου τεκνοποίησης. Το αν θελήσει ενα ζευγάρι να τεκνοποιήσει φυσικά και χωρίς επεμβαση στο εμβρυακό DNA ειναι δική του απόφαση. Αλλωστε οι παλαιές ασθένειες είναι θεραπέυσιμες ακόμα και αν εμφανιστούν μετα την γέννηση


  3. Ο λόγος που η μη-ελεγχόμενη τεκνοποίηση έχει τεθεί εκτός νόμου είναι γιατί θεωρήθηκε έγκλημα κατά της Γενετικά Εξασφαλισμένης Υγείας των παιδιών, όχι με σκοπό να καταπιέσει τις επιλογές του ζευγαριού. Αν ήταν κάτι που έβλαπτε τη ΔΙΚΗ τους μόνο υγεία, θα είχατε απόλυτο δίκιο. Αλλά το να “πάρουν στο λαιμό τους” ένα παιδί, που σήμερα δεν διαφέρει και πολύ από ανάπηρο, με σοβαρή αιτία να δυστυχήσει στο μέλλον, φαίνεται πολύ βαρύ για τις κοινωνικές μας ευαισθησίες. Το μίνιμουμ που άλλωστε απαιτείται είναι ένας απλός έλεγχος για αρνητικά γονίδια, που -έτσι κι αλλιώς- διορθώνονται πλέον, πολύ πριν προχωρήσει η εγκυμοσύνη. Οι αποβολές έχουν έτσι σταματήσει προ πολλού.

    Τα ενδιαφέροντα στοιχεία που αναφέρετε είναι βεβαίως σωστά (για την αξιοποίηση ερήμων κλπ) αλλά υπάρχουν και άλλες μελέτες που συγκρούονται με αυτά. Π.χ. υπάρχουν ΠΟΛΥ συγκεκριμένοι πόροι που θα εκλείψουν, λόγω ενδεχόμενου υπερπληθυσμού, καθώς και κοινωνικές ή ψυχολογικές αρνητικές συνέπειες, σε μία ανθρωπότητα εθισμένη σε έναν ειρηνικό αραιοκατοικημένο πλανήτη. Το θέμα πάντως παραμένει ανοιχτό, και ο αρθρογράφος οπωσδήποτε δεν είναι ειδικός σε αυτό…
    🙂

    Υ.Γ.
    Εκ μέρους της πολυκολλεκτίβας μου ανάφεραν προ ολίγου ότι τα ιδιαιτέρως θετικά σχόλιά σας άρεσαν, ακόμη και σε… διαφωνούντες (μαζί σας). Τόσο μάλιστα, ώστε… (επικαλούμενοι τους κανόνες της Συλλογικότητας) μερικοί πρότειναν να εκδώσουμε το… blog σε βιβλίο, με τη δική σας ΑΜΕΣΗ συμμετοχή και στα κέρδη (όπως ισχύει γενικότερα για _οποιονδήποτε_ άλλο σοβαρό τακτικό σχολιαστή). Πράγμα αυτονόητο, άλλωστε, όχι μόνο λόγω του Νόμου αλλά και λόγω της ΟΜΑΔΙΚΗΣ τιμής και ηθικής αυτού του blog! 🙂


  4. Ευχαριστώ τα μέλη της πολυκολλεκτίβας.
    Το μπλογκ εχει πολύ δρόμο ακόμα και σε λιγο καιρο θα ωριμάσει οπότε βλέπουμε.Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, τα μόνα όρια τα βάζουμε εμεις και η φαντασία μας.

    Τα δικαιώματα του αγεννητου παιδιού ήταν, είναι και θα έιναι μεγάλο ζήτημα. Ποιός έχει ξεχάσει τους πολιτιστικούς πολέμους στις ΗΠΑ απο το 1973 και έπειτα οπού η εκτρωση στην ουσία νομιμοποιήθηκε σαν δικαίωμα;
    (την ιδια στιγμή που στην Κίνα ήταν υποχρεωτική για το περισσότερο απο ένα παιδί);

    Στην εποχή μας το 2107 τα μεγάλα θέματα σχετικά με την υγεία του παιδιού έχουν υποχωρήσει μία και με ένα γενετικό προφίλ μπορούν να εντοπιστούν οι πιθανές ασθένειες ακόμα και μετα την γεννηση.

    Πολύς κόσμος πάντως και όχι μόνο οι φιλελευθεροι του 22ου αιώνα θα αντιδράσουν σε κάθε ‘συνταγοποίηση’ της αναπαραγωγής, και ενδεχωμένως κάποιοι θα το συνδέσουν με τις προσπάθειες ευγονικής των Ναζί του Β΄Παγκοσμίου πολέμου. Χρειάζεται προσοχή.


  5. Το μπλογκ εχει πολύ δρόμο ακόμα και σε λιγο καιρο θα ωριμάσει οπότε βλέπουμε.Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, τα μόνα όρια τα βάζουμε εμεις και η φαντασία μας.

    Πολύ σωστά, συμφωνώ ότι είμαστε στην αρχή και δεν πρέπει ούτε να προκαθορίζουμε την εξέλιξή του ούτε και να την περιορίζουμε με wishful thinking!

    Απλά, θέλησα να δηλώσω τις μακροπρόθεσμες θετικές διαθέσεις και προθέσεις του μπλογκ με τρόπο σαφή και προσανατολισμένο θετικά. Συνέβη κάποτε να γράφω σε ένα μπλογκ ατέλειωτα σεντόνια πιστεύοντας ότι μαζί με άλλους συν-δημιουργούσαμε και στο τέλος μάλλον θα… συν-εκδίδαμε και βιβλίο, αλλά μου κόπηκαν τα οράματα απότομα κάποια στιγμή λόγω μη-συνεργασίας του ιστολόγου εκείνου (και άλλα που είναι άσχετα τώρα).

    Καλό είναι όπως οι ομαδικές εταιρείες, έτσι και τα ομαδικά συγγραφικά έργα να μην κάνουν αυστηρούς διαχωρισμούς ανάμεσα σε… ιδιοκτήτες και δημιουργούς!
    🙂

    Υ.Γ.
    Για τον παραλληλισμό σου μεταξύ… συντηρητικών υπέρ του Αγέννητου παιδιού και την κατάσταση της παράνομης μη-μέριμνας για το… ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ παιδί του 2107, μπορώ να δω σύνδεση ανάμεσα σε συντηρητικούς των δύο εποχών. Οι συντηρητικοί του 2107 μάχονται υπέρ του δήθεν δικαιώματος των γονέων να καταστρέφουν τα παιδιά τους, ενώ εκείνοι του 2007 (και πιο πριν) υπέρ του δήθεν δικαιώματος αγέννητων παιδιών να… καταστρέφουν τους γονείς (ώστε να γεννηθούν)! 🙂


  6. Εγώ απο αυτά που μου λές διαπιστώνω οτι πρακτικά οι συλλογικές προσπάθειες που πορεύονται αποκλειστικά με την ιδεολογία και όχι με ένα κοινό ‘επαγγελματικό’ προσανατολισμό (κέρδος, επιχειρηματικότητα) και μία συμβατική και ιεραρχική δομή, πολλές φορές συναντούν δυσκολίες. Παρόμοιες εμπειρίες είχα και με τα ρόκ συγκροτήματα που έιχα παίξει κατα καιρούς.
    Αλλα απο την μερία μου η ιδέα ενος βιβλίου μέσα απο ενα μπλόγκ δεν την βρίσκω ασχημη , θα δούμε τι πορείες θα κάνουμε στον 22ο αιώνα και θα δουμε σε μερικούς μήνες.

    Το θεμα των δικαιωμάτων των αγεννητων παιδιών είναι λίγο πιό πολύπλοκο. Παρα το γεγονός οτι υποστηρίζω το δικαίωμα της γυναίκας στην έκτρωση, προσωπικά αν μιλούσα σε μία κοπέλα, θα προσπαθούσα να την απέτρεπα.
    Η τελική απόφαση βέβαια θα είναι πάντα δική της.

    Αλλα η φυσική (τυχαία) σύλληψη και κύηση δεν σημαίνει κατ’αναγκη ‘καταστροφή’ του παιδιού.
    Τα περισσότερα παιδιά ακόμα και στον 21ο αιώνα γεννιούνταν υγιή.Και ακόμα και τότε οι γιατροί μπορούσαν να αποτρέψουν μία εγκυμοσύνη εαν υπάρχει σοβαρό ιστορικό η σοβαρή πιθανότητα γνωστής ασθένειας, πρίν καν γίνει η σύλληψη


  7. Οι ομαδικές δραστηριότητες χωρίς ΑΠΤΟ όφελος για τους συμμετέχοντες είναι πολύ φυσικό να εξασθενήσουν και να διαλυθούν, σιγά-σιγά. Εκτός αν το όφελος είναι άλλου είδους από το χρηματικό (όπως συμβαίνει σε όλες τις ευχάριστες παρέες, πάρτυ, κ.ο.κ.)

    Γι’ αυτό ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, με κίνδυνο να είναι πρόωρο ή και… κωμικό, μίλησα για “συμμετοχή στα κέρδη”.

    Φυσικά, εκείνο που ξεχνούσαν συχνά οι άνθρωποι του 21ου αιώνα (και οι προηγούμενοι), ιδιαίτερα όσοι λέγονταν “φιλελεύθεροι”, είναι το ότι σχεδόν ΟΛΗ η σοβαρή δραστηριότητα της πλειοψηφίας των ανθρώπων ΗΤΑΝ αποτέλεσμα (έμμεσου συνήθως) καταναγκασμού. Πολλοί μόλις κέρδιζαν κάποιο λαχείο… έχεζαν τους εργοδότες τους (κι αυτό είναι ντοκουμενταρισμένο σε διαφημίσεις λαχείων, παλιών βίντεο της προ-ολογραφικής εποχής)…

    Δηλαδή, ΜΟΝΟ λόγω της ιεραρχίας (και του εμπεριεχόμενου ΕΜΜΕΣΑ μέσα της) καταναγκασμού (για να μην πεινάσουν) κάνανε σωστή δουλειά, οι περισσότεροι!

    Ε, αυτή η ανώμαλη κατάσταση (της Εργασίας για ΑΛΛΟΥΣ), ΕΝΤΕΛΩΣ “παρά φύση” (διότι δεν ξέρω ούτε ένα… λιοντάρι με εργοδότη, ούτε και… λαγό) είχε δηλητηριάσει την ανθρωπότητα ΠΟΛΥ άσχημα, περισσότερο από όσο φανταζόταν. Ξέχασαν οι περισσότεροι ΠΩΣ είναι να δουλεύουν για τον εαυτό τους, και (σαν επακόλουθο) οι περισσότεροι ποτέ δεν έμαθαν και το πως να δουλεύουν σωστά ΜΑΖΙ με άλλους (χωρίς ιεραρχίες που να τους οργανώνουν).

    Κάποια στιγμή βέβαια, το σύστημα αυτό κατέρρευσε, όταν οι πεινασμένοι και οι τρελλαμένοι (τα χρόνια μετά την κρίση του Peakoil) κόντεψαν να γίνουν πλειοψηφία, ενώ οι (αρχικά λίγοι κι αργότερα αμέτρητοι) Ομαδικά εργαζόμενοι (με επείγοντα στόχο την επιβίωση σαν ομάδα), όταν η κρίση κόπασε κάπως, άρχισαν να οργανώνονται πιο μεθοδικά, όχι μόνο για έκτακτες ομαδικές κινητοποιήσεις ή εργασίες, αλλά και για μόνιμες. Είχαν ήδη μάθει να συζητούν πιο σωστά, μέσω του Διαδικτύου της εποχής (που είχε βέβαια και αρνητικά, όπως καυγάδες ή troll αλλά τα περισσότερα ξεπεράστηκαν, μετά την εμφάνιση των “blog” της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα…)


  8. Νομίζω φύγαμε λίγο απο το θέμα μας, ίσως να είναι χρήσιμο να ανοίξει καινούργια ενότητα με το θέμα, Η εννοια και η φύση της εργασίας στον 21ο και στον 22ο αίωνα.ή Εργασία : Δουλεία και Καταναγκασμός ή ύπάρχει ελπίδα;


  9. Ενδιαφέρουσα προσέγγισις…
    Εχω να προτείνω το (μελλοντικόν επίσης) ΤΤΝ -τεστ της ντομάτας- προς εξακρίβωσιν της υγείας των γονιδίων!
    Συνέχισε τη λαμπρή περιγραφή!:))) με πολλές ευχές


  10. Θα το εκτιμούσα δεόντως αν έριχνες μια ματιά εδώ


  11. ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ αγαπητή Ροδιά, πολύμορφη και πολυ-πλακατζού , ενθυμούμενη και τις δυσάρεστες πλευρές του μέλλοντος, που και που… 🙂

    Ω, ναι! Εριξα μία γρήγορη ματιά στο λινκ ‘κλώνος 502’, διαβάζοντας την πρώτη ενότητα και 2-3 παραγράφους από κάθε μία από όλες τις άλλες, και… βιάζομαι να σου μεταφέρω εντυπώσεις, πριν ΞΑΝΑσκανάρω πιο αναλυτικά τα ίδια λεπτομερώς.

    Λοιπόν, το αναπόφευκτο, αμείλικτο εμπεριστατωμένο (χεχε) συμπέρασμά μου είναι… πως ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ Ροδιά μου, έκανες την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΟΥΛΙΤΣΑ από ένα… ΑΛΛΟ πιθανό μέλλον, ή μάλλον ΠΟΛΛΑΠΛΟ μέλλον, από τα πολλά Παράλληλα Μέλλοντα της Ανθρωπότητας, τα οποία εμείς οι Χρονοταξιδιώτες μελετάμε, αιώνες και αιώνες τώώωραα…. (εδώ βάζουμε και απειλητική ΗΧΩ με ήχο ματζόρε και ημιτόνια, σε σειρά συγχορδιών κλόπυράϊτ από το γνωστό χιτ του 21ου αιώνα “INSOMNIA”, όχι όμως τη…. διασκευή του σε μετάλλαξη Μπαχ, αλλά την ορίτζιναλ έκδοση).

    Λοιπόν, για να μην πολυλογώ και ξεφεύγω από το θέμα, εκείνο που έκανες, απλούστατα, αγαπητή Ροδιά (που δεν με ξεγελάς πλέον, είσαι ΚΑΙ εσύ Χρονοταξειδιώτισσα) είναι να αναλάβεις πρωτοβουλία Μοναχικής και Ιερής Αποστολής στο Παρελθόν (τον 21ο αιώνα) ΜΗΠΩΣ και προλάβουν οι (τότε) άνθρωποι να… συνέλθουν έγκαιρα και να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ το Παράλληλο Αυτό Μέλλον, το οποίο κατέγραψες επιμελώς με λογοτεχνίζουσα μαεστρία και τους το σέρβιρες σαν ΔΗΘΕΝ “φανταστικό κείμενο”.

    Μην ξεχνάς επίσης, αγαπητή Ροδιά, τον Χρυσό Κανόνα της Φαντασίας που πρώτος θέσπισε (νομίζω) ο παλιός φιλόσοφος του 21ου αιώνα Robert Anton Wilson: “ΟΛΑ όσα μπορείς να φανταστείς, ΚΑΠΟΥ πρέπει να είναι αληθινά”.

    Έτσι το δικό σου κείμενο/βλογ (απείρως πιο γλαφυρό και πιο τρομαχτικό μαζί) και αυτό εδώ το βλογ, σαφέστατα αλληλοσυμπληρώνονται και “μια στο καρφί, μια στο πέταλο” δίνουν ΗΧΗΡΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ στον άθλιο αηδιαστικό ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ του Χόμο Σάπιους, του 21ου αιώνα, ΜΗΠΩΣ και κάνει κάτι, το ελάχιστο, για να αποφύγει το “σημείο συμπαντικής ΧρονοΧωρικήε Εκτροπής 502” (που αναφέρεις έμμεσα διηγούμενη τα ολέθρια αποτελέσματά του στο παράλληλο αυτό μέλλον που εξιστορείς)…

    Τα υπόλοιπα ΕΥΚΟΛΑ τα εννοείς και συνεννοούμαστε.

    Τρέχω να διαβάσω και να εντρυφήσω λεπτομερώς.

    Η Εκτροπή 502 ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Οι Χρονοταξιδιώτες επαγρυπνούν, προειδοποιούν και πληροφορούν…

    Αυτάααα…

    Υ.Γ.
    (πάντως, εδώ που τα λέμε, κομματάκι ΠΙΟ δύσκολο να φανταστούνε οι κακόμοιροι οι Χόμο Σάπιους, ένα… ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ, από τα μέλλοντα που τους μέλλουν και ΔΕΝ τους μέλει το μέλλον τους)! ΠΟΛΛΗ απαισιοδοξία φορέθηκε χωρίς λόγο, κείνες τις μαύρες μέρες του 21ου αιώνα, λίγο μετά τη ΧΡΥΣΗ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ του, όταν παρέμεναν οι πιο πολλοί εντελώς ανυποψίαστοι για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που χάθηκαν άδικα, αργότερα… ΤΟΣΗ πολλή απαισοδοξία ώστε εκείνο που άρχισε να τους ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ήταν οι θετικές δυνατότητες, μιας ΤΟΣΟ θετικής εποχής όπως η δική μας, τώρα στον 22ο αιώνα, όπου το μόνο ουσιαστικό μας πρόβλημα είναι η… βαρεμάρα στους Αιώνες Αέναης Ζωής που ΕΡΧΟΝΤΑΙ.


  12. Υ.Γ.2
    Το “τεστ της ντομάτας”; χμμμ…..

    Μήπως αναφέρεσαι στο γνωστό τεστ, όπου βάζανε κάποτε οι γιατροί μας μία ντοματιά δίπλα σε κάθε νεογέννητο για να παρακολουθήσουν τις συναισθηματικές αντιδράσεις της, από τις οποίες προέκυπταν στοιχεία για πιθανές κρυμμένες γενετικές ασθένειες στο παιδί; Αυτό το τεστ καταργήθηκε την ίδια εποχή που τέθηκε εκτός νόμου και η Κλωνοποίηση Ανθρώπων. Διαπιστώθηκε τρομαχτικά ύπουλη, ανεξέλεγκτη γονιδιακή φθορά λόγω εντροπίας Κλειστών Συστημάτων, σε κάθε κλωνισμό, και έτσι οι πρώτοι κλωνισμοί ανθρώπων δεν επαναλήφθηκαν από τότε, ενώ οι ντοματιές ΠΕΡΙΣΕΨΑΝ, και τις πετάγανε ο ένας στον άλλον οι γιατροί για να διασκεδάσουν στις Γιορτές που ακολούθησαν. Διότι οι νανομηχανές επιδιόρθωσης DNA έφεραν καινούργια χαλάρωση στα νοσοκομεία που δεν είχαν σχεδόν κανένα σοβαρό έκτακτο περιστατικό! Οργιώδη πάρτυ όπου πέταγαν ο ένας στον άλλον ντομάτες κι άλλα λαχανικά ακολούθησαν…


  13. Ξέχασα να ευχαριστήσω, συγγνώμη… ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 🙂 που μπήκες στον κόπο -και στο νόημα.


  14. Μπα, δεν είναι τόσο σύνθετο. Απλώς, βουτάς το μωρό σε ντοματόζουμο!:)


  15. Γιατί όμως; 🙂


  16. Μέχρι πριν από σήμερα δεν είχα διαβάσει το κείμενο του Omadeon για το Peakoil. Βασικά τα πράγματα είναι πιο κάπως διαφορετικά και σε ότι αφορά την διαθεσιμότητα πετρελαίου για τα επόμενα χρόνια (ευτυχώς;) αρκετα καθυσηχαστικά.
    Αν διαβάσετε στην τελευταία έρευνα της Brittish Petroleum (BP) οι εκτιμήσεις της για την διαθεσιμότητα του πετρελαίου είναι περίπου 50 χρόνια. Αν δείτε και της προ δεκαετίας εκτιμήσεις αυτές ήταν και πάλι 50 χρόνια. Και είναι σίγουρο πως και σε δέκα χρόνια από τώρα οι εκτιμήσεις θα λένε και πάλι 50 χρόνια ή ακόμα περισσότερο.
    Ο λόγος είναι πως ο χρονικός ορίζοντας δεν καθορίζεται από την συνολική διαθέσιμη ποσότητα πετρελαίου αλλά από την ποσότητα πετρελαίου που συμφέρει οικονομικά να εξορυχθεί με βάση την υφιστάμενη τεχνολογία.
    Έτσι δυστυχώς οι όποιες κοσμογονικές αλλαγές δεν θα οφείλονται στην έλλειψη πετρελαίου αλλά αντιθέτως θα μας προλάβουν οι καταστροφές που θα οφείλονται στην ολοένα αυξανόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος από το πετρέλαιο. Συνεπώς ας μην επαναπαυόμαστε…


  17. Να και ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ!!!
    Τι εγινε ομως; δεν βλεπω να ανανεωνεται το παρον ε-μπλογκ…
    (περνω καπου καπου και ο οριζοντας εχει το ιδιο χρωμα)


  18. Καλως τη Ροδιά!
    Ευχαριστώ για το σύνδεσμο, το άνοιξα και το διαβάζω.

    Το future-politics δεν ανανεώνεται συχνά λόγω… φόρτου εργασίας ΚΑΙ μπλόγκιγκ (σε άλλα μπλογκ).
    Επίσης λόγω… ποιότητας που θέλω να έχουν τα ποστ. Ευτυχώς όπως βλέπεις τιμήθηκε και με σχολιάρες από τον Φ154, και σίγουρα δεν το εγκαταλείπουμε, απλώς η ανάπτυξη αυτού του μπλογκ μάλλον είναι εντελώς μη-γραμμική. Μπορεί ξαφνικά να δεις 4-5 ποστ όλα μαζί σαν ομοβροντία, γιατί από ιδέες πάμε καλά, από ΧΡΟΝΟ δεν πάμε καλά! 🙂


  19. […] άρθρο του χιουμοριστικού (και σοβαρού) “Future Politics blog” […]


  20. […] (Upgraded Re-Post – English Video clips follow after a brief Greek intro) Ένα άρθρο του χιουμοριστικού (και σοβαρού) “Future Politics blog” […]


  21. […] Οξύτατο Κοινωνικό πρόβλημα του έτους 2107 η παράνομη ΜΗ-… […]



Leave a comment